Az Artmobil.hu a weboldalán cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa.
Amennyiben Ön folytatja a böngészést weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. A részletekért kattints ide.

 

Termékek Menü

Humanoid robot: tanít és szórakoztat

A robotoké a jövő, ezt mindenki tudja. Éppen ezért, sokan fejtegetik, mi mindenre lesz képes egy humanoid robot. Valószínűleg jóval könnyebbé teszi majd az emberek életét. 

El fog végezni sok időigényes, lélekölő házimunkát. Sokat fog segíteni az időseknek és a mozgáskorlátozottaknak, akik így majd teljes életet élhetnek. Természetesen ez még csak terv. Bár egyre korszerűbb modellek készülnek, ezek egyelőre nem kerültek kereskedelmi forgalomba. A gyárakban viszont sok robotot alkalmaznak.

Japánban még a rizsföldeken és recepciósként is dolgoztatják az okos gépeket. Ugyanakkor, már egyre több, az átlagembernek is elérhető humanoid robot van, ami sok mindenre képes. Egyre profibb és emberibb mozdulatokat tesz. Például táncol és jógagyakorlatokat végez. Ezenkívül lejátszhatja a kedvenc dalaidat. Sőt, a legújabb modellekkel már akár beszélgethetsz is. Az biztos, hogy érdekes és jópofa társaságot jelenthet egy ilyen teremtmény. Ám nemcsak szórakoztat, hanem tanulhatsz is tőle. Éppen ezért oktatórobotnak hívják. Mondjuk, elvileg az ember oktatja a masinát, például különböző mozdulatok megtételére.

Ám ennek az elsajátítása nem is olyan egyszerű feladat egy humanoid robot számára. Például az Alpha robotcsalád egy-egy tagját tizenhat szervomotor mozgatja, és ezeknek a működését minden esetben össze kell hangolni. Ez egy programozói feladat. Így, ha sikerül irányítani egy ilyen figurát, akkor közben játszva tanulhatod meg a programozás alapjait. Ezt az Alpha robotok könnyen kezelhető applikációja segítségével is megteheted. Még az is lehet, hogy később Te tervezed majd meg a házisegédedet.

Tartalomhoz tartozó címkék: humanoid robot humanoid robot vásárlás