Az Artmobil.hu a weboldalán cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa.
Amennyiben Ön folytatja a böngészést weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. A részletekért kattints ide.

 

Termékek Menü

Kiosztották a legjobb kamerás mobilnak járó TIPA-díjat

Kiosztották a legjobb kamerás mobilnak járó TIPA-díjat A TIPA, azaz a Technical Image Press Association egy olyan szervezet, ami számos fényképészettel foglalkozó médiaorgánumot foglal magában, és idén is kiosztották a legjobb fotós képességekkel rendelkező okostelefonnak járó díjat. Ezt az elismerést az elmúlt években mindig a Huawei mobiljai gyűjtötték be, és ezúttal sem történt másképp, a Huawei P40 széria tagjait ítélték a legjobbnak.

A díj elsősorban nem a képek minőségéért jár, sokkal inkább az adott készülék kameráját érintő fejlesztéseket, innovációt igyekeznek értékelni. A Huawei P40 készülékek esetében az elismerést a készülék hátoldalán található elsődleges szenzor vívta ki, vagyis az az 50 megapixeles modul, ami 1/1,28 hüvelykes mérettel és Octa PD autofókusszal rendelkezik.

A TIPA-díjat már 2017 óta Huawei mobilok kapják, ennek tükrében pedig kijelenthető, hogy a kínai vállalat az egyik legtöbbet fejlesztő gyártó, amikor az okostelefonok fotózási képességeiről van szó. A Huawei P40 Pro mások szerint is az élvonalban van, mint például a DXOMark.

 

A kamerákra szakosodott DxOMark csapat letesztelte a Huawei P40 Prot, amelynek a hátlapi egységeit összességében 128 pontra értékelték. Ezzel rekordot döntött a készülék, ugyanis a korábbi legjobb eredmény 124 pont volt.

A Huawei P40 Pro külön a fotózásra 140 pontot kapott, ami szintén az eddigi legjobb eredmény, és a 105 pontos videózás is kiemelkedő. Szelfizésben szintén a Huawei telefonja lett az új bajnok, ezt 103 pontra értékelték.

 

Forrás: Napidroid