Az Artmobil.hu a weboldalán cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa.
Amennyiben Ön folytatja a böngészést weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. A részletekért kattints ide.

 

Termékek Menü

Xiaomi Mi 9T a kiváló okostelefon

Xiaomi Mi 9T a kiváló okostelefon

A Xiaomi Mi 9T a Redmi K20 nevű készülék európai változata, a gyártó Mi 9 és a Mi 9 SE közé pozicionált mindentudó, egyedi okostelefonja

A készülék doboza, gyári töltőt, Type-C USB kábelt, útmutatókat, SIM-tűt és egy merev műanyag tokot tartalmaz. A töltőfej tudja a QC 3.0 szabványt is, így tudja a gyorstöltés funkciót is.

A Xiaomi Mi 9T készülékháza nagyszerűen összeszerelt, ami a tömegén és a méretén is meglátszik. A hátlapi üveg, alatt található a színátmenetes borítás, ami fényben nagyon tetszetős látványt produkál.

Különleges kamera

A mobil fő különlegessége, hogy a 20 MP-es szelfikamera nem a kijelző tetején kapott helyet, hanem a készülékház tetejében, és egy motor tolja ki és húzza be, amikor szükség van rá. A kameramodul oldalára és tetejére színes LED-ek is kerültek, amik egyben értesítési fényként is funkcionálnak. A kameramozgáshoz többféle hanghatást is beállíthatunk, így jelezve mások számára, hogy itt nem szokványos módon zajlik a fényképezés. A gyártó szerint 300 000 nyitást és csukást kibír az egység, ami 100 szelfi/nappal számolva 8 évig elég, így nem a kamerán fog múlni, hogy lecseréljük-e a telefont.

A kamera elhelyezése miatt a SIM-tálca a készülék aljára került, ide két darab nanoSIM-et tehetünk, amik akár egyszerre is 4G-képesek. A hangszóró a jobb oldalán található. A Type-C csatlakozó ellenére 3.5 mm-es jackdugót is találunk a készüléken. Infraport nincs, NFC-t viszont megtalálható a készülékben.

A kijelző kiváló: nagy fényerő, gyönyörű színek és éles kép jellemzi a 6,39 colos, FHD+ felbontású AMOLED panelt. Egyáltalán nincs szenzorsziget, a kávák is szinte elhanyagolhatók, úgyhogy egy közel teljes előlapnyi kijelzőt kapunk, ami hatalmasat dob a felhasználói élményen. A képernyőarány nyújtott (19,5:9), ami elsőre furcsa lehet, de hamar megszokható, és az alkalmazások is egész jól lekezelik. Az AMOLED-nek hála van Always on Display funkció, ami azt jelenti, hogy lezárt képernyő mellett is mutatja az időt és az értesítéseket.

Az akkumulátor 4000 mAh-s, és az erős hardver ellenére a Mi 9T, természetesen felhasználástól függően, akár két napig is működik töltés nélkül, ami nagyon szép üzemidő.

Vezeték nélküli töltést ugyan nem tud, de kábelen QC 3.0 gyorstöltés kompatibilis a készülék, így akár 75 perc alatt maximumra tölthető teljesen lemerült állapotból, ami elég komoly érv a mobil mellett.

A telefonban a Snapdragon 730 processzor dolgozik, ami egy felső-középkategóriás chip, tehát bőven elég minden feladat ellátására. Az Android 9 alapú MIUI 10-zel remek partnert alkotnak: minden nagyon pörgős és gyors a mobilon. Találhatunk benne új funkciót is, például a sötét témát és a vészhelyzeti segélyhívó funkciót, amivel baj esetén egy előre beállított embert riaszthatunk a bekapcsológomb meghatározott nyomásával.

A készülék minden verziója 6 GB RAM-t kapott, csak a háttértár változó (64 vagy 128 GB). Ha 4K-ban tervezünk sokat videózni, érdemes a nagyobbat venni, hiszen a készülék memóriája nem bővíthető. Ekkora memóriával tökéletesen megy több feladat egyidejű kezelése (multitasking) is, a rendszer nem zárja be folyamatosan a háttérben lévő alkalmazásokat. Antutuban a telefon közel 215 000 pontra teljesített. A mindennapi feladatokat – beleértve a játékok futtatását is – tökéletesen végrehajtja.

Ahhoz, hogy keret nélkül, ilyen apró kávákkal készülhessen a telefon, a szenzorokat okosan kellett elrejteni. A kamera ugye a készülékházban van, az értesítési LED-et is magába foglalja, a beszédhangszóró pedig nagyon vékonyan, de a kijelző fölött bújik meg. A közelségérzékelő ultrahangos, a fényérzékelőt pedig az ujjlenyomat-olvasóval együtt a kijelzőbe integrálták.

A képernyőbe van beépítve az ujjlenyomat-olvasó.

Van arcalapú feloldás is, ami úgy működik, ha felhúzzuk a kijelzőn az ujjunkat – amivel jelezzük a feloldási szándékodat -, az kitolja a kamerát, majd a feloldás végeztével gyorsan vissza is húzza.

A Wifi ismeri az 5 GHz-et, a Bluetooth 5.0-s, támogatja a veszteségmentes hangátvitelt, és természetesen B20 is van, hogy az országban mindenhol legyen stabil 4G. A GPS viszont ezúttal nem a Xiaomi duális rendszere, a telefon hagyományos megoldásokkal működik.

Fotózás

A Mi 9T a hátlapra tripla kamerát kapott: a 48 MP-es főegység mellett egy 8 MP-es telefotó és egy 13 MP-es széleslátó lencse található. Ha a telefotóra váltunk kétszeres optikai zoomot érhetünk el, és nagyban kitolhatjuk a befogást a széleslátóval, ha nem tudunk messzebb menni a témától. Valószínűleg a fizikailag nagyméretű szenzorok miatt, de mindhárom kamera képe önmagában is megállja a helyét, még a telefotó lencse képe is nagyon jó. A 20 MP-es szelfikamera is széles látószögű. Mesterséges intelligenciás témafelismerést és vakut is találhatunk benne, ezentúl HDR és éjjeli módot is, amivel kevés fényben részletgazdagabb képeket készíthetünk.

Jó a dinamika, élénkek a színek, részletgazdagok a képek, felsőkategóriás minőséget kapunk. Makróban szintén nagyon jó a telefon, egészen közelre is jól fókuszál, és szépen mossa a hátteret.

Videózni maximum 4K 30 FPS-sel lehet. Ez a kamera alkalmazásban bármikor kikapcsolható, de bizonyos helyzetekben azért érdemes használni, mert láthatóan csökkenti a kézremegést.

Xiaomi Mi 9T

A Xiaomi Mi 9T egy remek telefon, erős a hardvere, nagyon szép a kijelzője. Az infrán kívül minden technológiát ismer és még jack csatlakozó is van rajta. A készüléktestből előbújó szelfikamera és a kijelzőbe integrált ujjlenyomat-olvasó újdonság.

Forrás:24.hu

blog comments powered by Disqus