Az Artmobil.hu a weboldalán cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa.
Amennyiben Ön folytatja a böngészést weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. A részletekért kattints ide.

 

Termékek Menü

Apple iPhone XR

Apple iPhone XR

Az Apple alig egy hónappal az XS széria után dobta piacra az XR-t amiben benne van minden, amitől az iPhone villámgyors, ugyanaz az erős A12 Bionic csip hajtja meg, a rendszere is ugyanaz, iOS 12.1, amit ugyanolyan ujjmozdulatokkal kell kezelni.

Aki egyszer megtanulta az iPhone használatát, azt elvétve éri meglepetés, annyira egységesek a cég telefonjai. A tavalyi iPhone X volt az első igazán komoly fordulópont, amikor a középső kerek gomb helyett „kijelzősimogató” gesztusokra kellett átszokni. Az Apple odafigyel a gördülékeny működésre, az olcsóbb modell is fürgén hozza elő a programváltó felületet.

Mérete alapján az XR az 5,8 colos XS és a 6,5 colos XS Max közé esik. Finoman lekerekítették, hogy a tenyerünkbe simuljon. Persze az Apple kijelzője nem lehetne másmilyen, csak teljesen sík, jelen esetben Liquid Retina Display.

 

A kijelzőre nehéz lenne azt mondani, hogy szinte nincs is körülötte káva, mert van: olyan határozottan vastag és fekete vonal. Így is gyönyörű az iPhone XR, csak sokkal konzervatívabb, mint az ívelt OLED-ek szélei. Az szól még az XR mellett, hogy szép színes hátlapokkal kapható, kiválaszthatjuk a hozzánk illőt.

 

A kijelző 828×1792 pixel felbontású, ami majdnem full HD, és nagyon jó a fényereje. A színhőmérséklete pedig a környező fényekhez tud alkalmazkodni, jól mutat, bár azt azért nehéz elfeledni, hogy egy LCD-vel van dolgunk, nincs olyan tökéletes feketéje, mint az OLED-eknek. Ettől még nagyon jól futnak rajta a videók és a filmek, és jó a telefon hangereje is. Az iPhone XR-en sincs jackdugó, (ehhez az iPhone 7 óta volt idő hozzászokni).

Az iPhone XR akkumulátora, bár a névleges kapacitása alapján elmarad az Android rendszert futtató készülékektől, kibír töltés nélkül egy napot. Az üveg hátlap lehetővé teszi a vezeték nélküli töltést, a gyorstöltés nem támogatott.

 

A hátlapon egy szenzor található, ezért nem kapunk optikai kétszeres nagyítást, ezt leszámítva azonban a kiváló minőségű képeket tudunk készíteni, az iPhone XR villámgyorsan és jól fotóz. A portrékat meg tudjuk bolondítani egy kis szimulált mélységélességgel, és ennek mértékét utólag is állíthatjuk, ha mégsem úgy tetszik a kép, ahogyan a telefon elmentette nekünk.

Szelfiben ugyanazt kapjuk, mint az X-sorozat többi tagjától, azaz az arcot többféle megvilágításba helyezhetjük, és tudunk köré fekete keretet tenni. Ez a roppant látványos portré mód mono színpadi fényként ismert. Az Apple által animoji néven bevezetett rajzolt maszkok pedig logikusabb helyre kerültek, hiszen azokat nem a kamerában találjuk meg, hanem az iPhone üzenetküldő alkalmazásaiban - elvégre arra lettek kitalálva, hogy feldobjuk velük a beszélgetéseket.

 

A videók minősége az elfogadható 720p@30fps-től egészen 4K@60fps-ig terjed, amit Apple-sztenderdek szerint kell érteni, szóval a legjobb felbontásban is szép, nem akadozó videókat kapunk.

 

Az iPhone XR előlapján is infralézeres arcletapogató van, ami távolról, oldalról vagy alulról nézve egyaránt pontosan és pillanatok alatt elvégzi a biometrikus azonosításunkat, és feloldja a kijelzőzárat (az ujjlenyomat leolvasásánál sokkal praktikusabb, mert nem kell a kijelző alatt vagy a hátlapon matatni, az írisz leolvasásánál is felhasználóbarátabb, mert nem kell közvetlenül a telefonra nézni). Az iPhone letapogatása természetes testtartásban is tökéletesen működik.

 

Az ma még kevésbé egyértelmű, hogy biztonsági szempontból mennyivel jobb a lézeres megoldás azoknál, amelyek csak a kamerát használják. Utóbbinál általában azt hozzák fel sérülékenységként, hogy egy kinyomtatott fotóval is átverhető a kamera. Viszont ha belegondolunk abba, hogy az iPhone XR egy szem hátlapi kamerával képes úgy letapogatni a teret, hogy a kiterjesztett valóság (AR) appokban virtuális objektumokat tudjunk elhelyezni, máris nem tűnik akkora problémának a kamerás beléptetés. Csak megfelelő módszert kell alkalmazni. 

 

Mint a bevezetőben olvashatjuk az iPhone XR megkapta a legújabb A12 Bionic processzort, a chipnek hála az olcsóbb XR-en ugyanolyan produktívak lehetünk, mint a drágább iPhone-változatokkal, az applikációk száguldanak, az erőforrásigényes feladatokkal simán megbirkózik. Akár komolyabb videóvágásba vagy konvertálásba is belevághatunk.  

Mindent egybevéve az iPhone XR a ésszerű választás az idei kínálatban, azoknak akik az iPhone X-re vágytak.

 

Forrás: Index

Tartalomhoz tartozó címkék: hír Újdonság
blog comments powered by Disqus