Az Artmobil.hu a weboldalán cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa.
Amennyiben Ön folytatja a böngészést weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. A részletekért kattints ide.

 

Termékek Menü

Audials Radio–online rádiós applikáció Androidra

Audials Radio–online rádiós applikáció Androidra

Az  Audials alkalmazás, az egyik, hanem a legjobb ingyenes online rádiós applikáció

Az alkalmazás letölthető a Play Áruházból és az 1 millió fölötti telepítésszám, illetve a 4.4-es értékelés is jól jelzi, hogy egy jól sikerült applikációról van szó. Indítás után alapvetően 3 fő részre oszlik a program: vannak rádiók, online tartalmak (podcastok), illetve a felvételek, amelyeket korábban mi rögzítettünk.

Rádió

Több, mint 80.000 rádióadó érhető el az Audials révén. Magyar nyelvű is akad bőven, jelenleg 300 hazai adót tudunk online hallgatni az applikáció segítségével.

Ez a rengeteg lehetőség szinte már ijesztően hathat, de az adók annyira jól vannak csoportosítva, hogy egy pillanat alatt ki lehet választani, hogy mit szeretnénk hallgatni. Lehet böngészni stílus, ország, és még régió (vagy város) alapján is. Ha pedig ez még nem lenne elég, akkor találunk toplistákat, valamint a kedvenc adókat természetesen el is tudjuk menteni a gyorsabb elérés érdekében.

 

Ha elindítunk egy rádióadást, akkor egy viszonylag egyszerű lejátszó jelenik meg léptetéssel és hangerő állítási lehetőséggel többek között. A felső sávban pedig további opciókat találunk, például a rögzítést, a hasonló rádiókat, vagy az adott rádióval kapcsolatos híreket, amit általában a Facebookról szed az applikáció.

 

Hasznos extra, hogy ha kitesszük a háttérbe az alkalmazást, akkor a lejátszás ugyanúgy folytatódik, és vezérelhető az értesítésekből, valamint a lezárt képernyőn is megjelenik a vezérlő.

Online tartalmak (podcastok)

Az Audialsnak köszönhetően a rengeteg rádióadó mellett nagyjából 100 ezer online tartalomhoz (podcasthoz) is hozzá férhetünk.  A hanganyagok között témakör és nyelv szerint is böngészhetünk, és akárcsak a rádióknál, itt is találhatóak magyar nyelvű anyagok.

A podcastok mellett egyből megjelenik egy letöltés gomb, azaz bármikor le tudjuk menteni a hanganyagokat későbbi offline meghallgatás céljából.

Rögzítés

Az Audials segítségével nem csak hallgatni tudjuk a rádiókat, hanem rögzíteni is lehet a zenéket, adásokat. Ez a “Record” fülön lehetséges.

 

A felvételeket később nem csak az applikáción belül tudjuk meghallgatni, a telefonra is lementésre kerülnek MP3 formátumban, ami nagyon hasznos lehet.

Nem csak folyamatosan lehet rögzíteni, hanem különálló számokat is felvehetünk, ilyenkor az applikáció maga vágja ki az egyes zenéket, amelyek külön-külön kerülnek mentésre. Ehhez a felvétel gomb melletti lenyíló menüből válasszuk a “Record and cut out tracks” opciót.

Beállítások, egyebek

Mint a legtöbb alkalmazásban, itt is van jó pár beállítási lehetőség. Változtatható például az applikáció megjelenése (van sötét és világos mód), van equalizer, és tudunk beállítani időzített felvételt is.

 

Ami még kifejezetten hasznos lehet, hogy van rádiós ébresztő, azaz a beállított időpontban a kiválasztott rádióadó fog kelteni minket.

 

Az Audials azonnal működik a telepítés után, nem fontos fiókot létrehozni, de ha például több eszközön is használjuk a programot, vagy csak nem akarjuk elveszíteni a mentett dolgokat egy újratelepítés után, akkor érdemes lehet regisztrálni.

Reklámokat nem tartalmaz az alkalmazás, teljesen zavartalanul használható

 

Az alkalmazás elérhető iOS-re és Windowsra is.

 

Forrás: Napidroid

 

Tartalomhoz tartozó címkék: hír Újdonság
blog comments powered by Disqus