Az Artmobil.hu a weboldalán cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa.
Amennyiben Ön folytatja a böngészést weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. A részletekért kattints ide.

 

Termékek Menü

Sony Xperia XZ3

Sony Xperia XZ3

A Sony új csúcsmodellje,az Xperia XZ3 már nálunk is kapható.

 

Futurisztikus dizájn

A telefon hozza a japán gyártótól megszokott, csúcsos sarkokra épülő formavilágot, amelynek köszönhetően első pillantásra felismerhető, hogy itt egy Sony mobilról van szó. 

De ez nem jelenti azt, hogy a XZ3-ra ne hatottak volna a friss trendek. Így a készülék kellően vékony, és a képernyőt fedő hajlított üveglap olyan hatást kelt, mintha lefolyna a frontfelületről. A rendkívül keskeny kávák miatt a képernyő teljesen kinyúlik a készülékház széléig.

Négyféle színben kapható, melyek csak a hátlapon látszanak, az előlap egyforma fekete.

Extra szolgáltatással is ellátták, hiszen ha valaki megüti az ujjával, akkor azzal különféle funkciókat csalhat elő úgy, hogy egyébként nem kell a funkció gombokat nyomnia. Tehát például fényképezésnél vagy szelfizésnél foghatjuk úgy a telefont, ahogy az a legkényelmesebb, elég csak rákoppintani a készülék oldalára, és máris exponál a kamera. A dizájn jól sikerült, az összhatás remek, és a mai divatnak megfelelően a 3,5 mm-es analóg audio csatlakozó itt sincs beépítve.

 

Pazar OLED-kijelző

A Sonynak az volt a célja, hogy a lehető legjobb képminőséget garantáló kijelzőt építse ebbe a telefonba, és ennek érdekében a 1440 × 2880 képpont felbontású OLED-panelbe a cég beépítette a Sony Bravia tévékhez kifejlesztett, saját képfeldolgozó technológiáját is. Így az XZ3 kijelzője az elit kategóriát képviseli.

A betekintési szög kiváló, a fekete a képalkotási eljárásból fakadóan tökéletes, azaz 0 nit fénysűrűségű, ezáltal a valós kontrasztarány végtelen. A maximális fényerő egyébként 389 nit, ami a világcsúcstól elmarad, de arra tökéletesen elég, hogy napfényben is jól látható maradjon a hathüvelykes képátlóval bíró képernyő. A tónusok alaphelyzetben szépek, természetesek, de aki szeretne, állíthat a színhőmérsékleten. A mozgásmegjelenítés remek, és egyéb anomáliákkal (pl. remegés, pixelesedés, vibrálás) sem találkoztak az egyhetes tesztidőszak alatt.

Van itt erő!

A nyolcmagos Snapdragon 845 processzor a 4GB RAM-mal és az Adreno 630 grafikus chippel megtámogatva nagyon komoly teljesítmény leadására képes. Az ennek mérésére szolgáló AnTuTu benchmark szoftveren 293246 pontot ért el, ezzel pedig ebben a rangsorban az első helyre került az egész világon, megelőzve minden más mobilt! A gyakorlati használat során is bebizonyosodott, hogy erős készüléket kapunk a pénzünkért. A nagy számítási kapacitást igénylő videószerkesztő szoftverek és a csúcsgrafikájú játékok is zökkenőmentesen futottak. A legújabb, Android 9 Pie operációs rendszert használó telefon maximálisan stabil, hisz fagyást, újraindulást nem produkált, emellett kellően gyors, hiszen az alkalmazásokat vagy a weboldalakat egy pillanat alatt betölti.

 

Energia, hang

A vállalat a termékkommunikációban külön hangsúlyozza a 3300 mAh akkumulátort. Átlagos használattal, böngészéssel, játékkal, videózással, zenehallgatással akár 10 óra alatt le is meríthetjük az akkumulátort, ami ma átlagosnak számít.

Az OLED-kijelző igazi ereje sötétben mutatkozik meg, de világosban is szép!

A beépített hangrendszer által, jobban szól az integrált hangszóró, mint amit általában a telefonoktól megszokhattunk. Erőteljesebb, tisztább a hangzás, bár a végeredmény még mindig elmarad attól, amit egy hordozható Bluetooth hangsugárzó produkál. Fül- vagy fejhallgatóval viszont már egészen más hangzást produkál a készülék, képes felvenni a versenyt a hordozható audio lejátszókkal.

Szuper kamerák

A Sony mindig is híres volt a kameráiról, az Xperia XZ3 is nagyon erős e téren. A termék hátlapjára 19 megapixeles felbontású, díjnyertes, 25 mm-es széles látószögű, F2.0 G Lens objektívvel ellátott, hibrid autófókusszal megtámogatott Motion Eye kamerát építettek, ami remek felvételek elkészítését teszi lehetővé. Az automatika nagyon jó munkát végez, de a manuális beállítások lehetősége is számtalan (fényérzékenység, expozíciós idő stb.), amivel egészen különleges fotók készíthetőek. Természetesen lehetővé teszi a nagy dinamikatartományú (HDR) képek és videók létrehozását, és papíron támogatja az úgynevezett bokeh (a fő téma éles, minden más homályosabb, mint a nagy mélységélességű fotókon) módot is. Itt ugyan nem kétkamerás rendszert használtak, és emiatt a végeredmény nem mindig meggyőző.

13 megapixeles a másodlagos, előlapi, azaz szelfikamera, ami a bloggerek, vloggerek számára nagy jelentőséggel bírhat. Nem hiányoznak a mesterséges intelligencia funkciók sem. Ennek aktiválása után a képernyőn megjelenik, hogy mit is látunk.

Vélemény, értékelés

 

A Sony Xperia XZ3 egy igazi zászlóshajó, amire büszke lehet a Sony. 

Az akkumulátora átlagos, a kijelzője pazar, a teljesítménye hatalmas, a kamerái elsőrangúak, a dizájn pedig kellően elegáns és egyedi.

Forrás: Origo

Tartalomhoz tartozó címkék: hír Újdonság
blog comments powered by Disqus